Depressie therapie bij Psycholoog Heemskerk

Als je depressief bent, ben je alleen

Je bent somber, neerslachtig, je voelt je ‘leeg’. Niet een paar dagen, maar al een hele tijd. En niet alleen dat, je hebt waarschijnlijk nog andere klachten ook. Misschien heb je slaapproblemen terwijl je toch heel moe bent, je piekert en bent prikkelbaar, je merkt dat je je moeilijker kan concentreren.

Mensen die zich depressief voelen, zonderen zich vaak af. Ze vervreemden van diegenen die juist dichtbij staan, die ze juist nu zouden kunnen helpen.

Doorbreek het stille gevecht

Daarbij komt dat het hartstikke lastig is om te weten of je depressief bent. Vooral in de periode voor de depressie worden de gevoelens gemakkelijk afgedaan. Een tandje bij, een keertje goed uitslapen, de kiezen op elkaar. Maar het wordt steeds zwaarder. En het wordt ook steeds moeilijker om het er over te hebben. Het gevecht tegen de gevoelens wordt stiller en steeds meer van binnen.

Heb je deze klachten en gevoelens, praat eens met je huisarts, of een psycholoog. En doorbreek het stille gevecht.

Waarom voel ik me depressief?

Gevoelens van depressie kunnen overal vandaan komen. Soms vertaalt een nare ervaring zich in depressieve klachten. Maar het kan heel goed zijn dat je, van buiten bekeken, alles helemaal voor elkaar hebt en je je toch zo voelt.

Contact

Zoek je advies over waar je precies terecht kan? Twijfel je nog of wij de hulp de jij nodig hebt wel kunnen bieden? Bel dan Psychologen Nederland op 085-4014720 voor een vrijblijvend gesprek. Onze telefonistes zijn allemaal psychologisch geschoold en kunnen je inhoudelijk dus goed te woord staan. Bovendien kunnen zij meteen een afspraak voor je inplannen met een psycholoog waar jouw voorkeur naar uit gaat. Zonder lange wachtlijsten!