Over Psychologen

Heel makkelijk

‘Moet ik nou naar een psycholoog?’ – veel mensen met klachten en problemen vragen het zich af. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: zodra je jezelf die vraag stelt is het nuttig om eens bij een psycholoog langs te gaan.

Maar ook lastig

Het is wel begrijpelijk dat je aarzelt. Veel mensen doen dat. Je vraagt je af of jouw gevoelens, emoties of gedrag wel dat échte probleem zijn. Omdat je niet weet hoe een ander zich van binnen voelt.

En daar gaat het nu net om. Jij bent de enige meetlat waarlangs je jouw kwaliteit van leven kunt beoordelen. En daarom heeft jouw innerlijk altijd gelijk. En als je vast zit, zit je vast; als je pijn hebt, heb je pijn; enzovoorts. En als dat zo is, dan moet je er wat aan gaan doen. Niet alleen, maar samen met een psycholoog. Ik wil je op het hart drukken niet te lang rond te lopen met de twijfel of je wel naar een psycholoog moet. Ga. Want een innerlijke klacht is hetzelfde als eentje aan de buitenkant: als je er niks aan doet gaat het sluimeren en wordt het vaak van kwaad tot erger.

Neem dus die verantwoordelijkheid en geloof in jezelf (en in je eigen kracht)!

Psycholoog Heemskerk werkt vanuit het grondbeginsel dat je zélf alles in huis hebt om je klachten te boven te komen. De psycholoog ‘doet’ niet veel meer dan je laten zien wat je doet, hoe je je gedraagt, hoe je beweegt, hoe je instinctief reageert.

Voor veel mensen is dat een eye-opener. Voor bijna iedereen is het even confronterend. Je krijgt jezelf te zien. De psycholoog zet op die manier processen van inzicht aan, je begrijpt jezelf meer, je leert wie je kunt zijn, je leert je eigen potentieel verder te ontdekken en in te zetten.

Deze manier van therapie kan soms indrukwekkend zijn, niet altijd even leuk, maar met geweldig resultaat én vrijwel onmiddellijk effect.

Aanvullende informatie over psychologen

Contact

Zoek je advies over waar je precies terecht kan? Twijfel je nog of wij de hulp de jij nodig hebt wel kunnen bieden? Bel dan Psychologen Nederland op 085-4014720 voor een vrijblijvend gesprek. Onze telefonistes zijn allemaal psychologisch geschoold en kunnen je inhoudelijk dus goed te woord staan. Bovendien kunnen zij meteen een afspraak voor je inplannen met een psycholoog waar jouw voorkeur naar uit gaat. Zonder lange wachtlijsten!