Met welke klachten naar Psycholoog Heemskerk?

Bel en vertel

Er zijn veel klachten met een psychische basis; van oververmoeidheid en dwanggedachten tot stress op het werk en een vastzittende relatie. Maar je kunt ook last hebben van onverklaarbare lichamelijke klachten. Ik hanteer als vuistregel dat mijn cliënten niet hoeven te weten wat hun klacht is. Dat iemand het niet alleen hoeft op te lossen. Dat het hebben van een klacht reden genoeg is eens met een psycholoog te praten. En dat het van kracht getuigt om dit te doen.

Je zit vast

Er zijn veel cliënten die het gevoel hebben ‘vast te zitten’. In hun werk, in de relatie of in zichzelf. Er zit geen beweging in, het lijkt wel alsof alles gevangen is in bepaalde patronen en het lukt je niet eruit te breken.

Je bent bang

Andere klachten hebben te maken met angsten. Bang zijn om te falen, bang dat er dingen gebeuren, bang voor reacties van anderen. In sommige gevallen zijn de angsten heel concreet en durf je bepaalde zaken echt niet meer te doen.

Je hebt pijn

Er zijn veel dingen die pijn doen. Verlies van dierbaren, maar ook het verlies van een baan, een scheiding, je kinderen minder zien. Grote teleurstellingen voelen soms hetzelfde als groot verlies. Die pijn kan je leven bepalen.

Of zomaar…

Een grote groep mensen zit gewoon niet lekker in hun vel. Het lijkt wel of we steeds meer piekeren, wakker liggen of huilerig zijn. En het gaat allemaal wel, maar het voelt niet goed. Voetje voor voetje lijkt het allemaal wel erger te worden. En tegelijkertijd vragen ze zich af of ze zich niet aanstellen.

En dan zijn er nog de duizenden dingen die niet in woorden te vatten zijn. Ik hoop dat ik je hiermee een handreiking heb gegeven om je klachten te duiden. Maar, nogmaals, bel me gerust, dan kan ik je veel beter helpen.

Contact

Zoek je advies over waar je precies terecht kan? Twijfel je nog of wij de hulp de jij nodig hebt wel kunnen bieden? Bel dan Psychologen Nederland op 085-4014720 voor een vrijblijvend gesprek. Onze telefonistes zijn allemaal psychologisch geschoold en kunnen je inhoudelijk dus goed te woord staan. Bovendien kunnen zij meteen een afspraak voor je inplannen met een psycholoog waar jouw voorkeur naar uit gaat. Zonder lange wachtlijsten!